Öğrencilerin En Çok Tercih Ettiği Bölümler Sinop Üniversitesinde

Şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek; gelecek vadeden, istihdam odaklı bölüm ve programları bünyesine kazandıran Üniversitemize, öğrencilerin ilgisi de her geçen gün artıyor.

Üniversite tercihinde en seçkin ve güvenilir referans kaynağı olan  YÖK Atlas, (Yükseköğretim Program Atlası) 2018 verilerine göre Türkiye’de öğrencilerin en çok tercih ettiği ve ilgi gösterdiği bölüm ve programların listesi yayımlandı.

Yayımlanan listede Üniversitemiz bünyesinde bulunan 12 lisans, 15 önlisans programı, YÖK Atlas’ta öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği ve tercih ettiği programlar arasında yer aldı.

YÖK Atlas’ın 2018 tercih dönemini dikkate alarak hazırladığı verilere göre; Üniversitemizin öğrenciler tarafından en çok ilgi duyulan programların önemli bir bölümüne sahip olduğu belirlendi.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitemizin YÖK Atlas verilerinde öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği programlara sahip olması bizler açısından mutluluk vericidir. Özellikle son yıllarda yürüttüğümüz çalışmalarla yurt genelinde ön plana çıkan bir üniversite modeli oluşturmayı amaçlıyoruz. Sinop Üniversitesi Yönetimi olarak, geleceği olan ve öğrencilerimiz tarafından tercih edilen yeni bölüm ve programları Üniversitemize kazandırmaya devam edeceğiz. En büyük amacımız öğrenci sayımızı arttırmanın yanında, eğitim kalitemizi ve niteliğimizi de yükseltmektir. Bu bağlamda gelecekle ilgili hayali ve hedefi olan tüm üniversite adaylarını Sinop Üniversitesine davet ediyorum” dedi.