Üniversitemiz Paydaşlarına Kulak Vermeye Devam Ediyor

Son üç yıl içerisinde her alanda şehriyle işbirliğini güçlendiren Üniversitemiz, hem şehrinin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak hem de şehrinin enerji ve tecrübesinden istifade etmek amacıyla Sinop Üniversitesi Danışma Kurulu’nu hayata geçirdi.

Üniversitemiz yeni kurulan Danışma Kurulu ile birlikte eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının sürdürülebilir ve etkin kılmayı amaçlıyor.

Üniversitemiz Danışma Kurulu, iş ve eğitim dünyasının yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları gibi temel aktörler ile de Üniversitemizin bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Danışma Kurulumuz dört yıl süre ile şehir yönetimi ve STK temsilcileriyle belirli aralıklarda bir araya gelerek istişarelerde bulunacak.

Sinop Üniversitesi Danışma Kurulunun şehirdeki paydaşlarla işbirliğini güçlendireceğini belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sinop Üniversitesi olarak şehir yönetimi, iş dünyası ve diğer paydaşlarımızla ilişkilerimizi geliştirmenin yanında kalıcı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Şehrimizin sosyal kültürel ve ekonomik yapısını göz önünde bulundurarak danışma kurulu üyelerimizle birlikte Üniversitemiz ve şehrimizin birbirine sağlayacağı katkıları istişare edeceğiz. Şehrimizin ve Üniversitemizin yapısal reformu için aynı zamanda şehir eşrafımızın da katkı ve önerilerini içtenlikle dinleyeceğiz” dedi.