İlahiyat Fakültemizin Müfredatı Değerlendirildi

Üniversitemizde “Dış Paydaşlarla İlahiyat Fakültesi Müfredatının Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi Çalıştayı” düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlenen çalıştaya; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Dekan Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerimiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünden temsilciler katılım sağladı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın başkanlığında düzenlenen çalıştayda İlahiyat Fakültemizin nitelik yönünden geliştirilmesi, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Çalıştayda Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak görev yapan eğitimcilerin ve din görevlilerinin mesleklerini icra ederken yaşadıkları sorunlar da gündeme alındı. Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunlarının benzeri sorunlarla karşılaşmamaları için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Düzenlenen çalıştayda ayrıca, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin sahadaki beklenti ve ihtiyaçlara cevap verebilen bir müfredata sahip olabilmesi için paydaşlarımız tarafından sunulan öneriler müzakere edildi.