Deniz Şehitlerimiz Saygıyla Anıldı

30 Kasım 1853 yılında Sinop limanında, Rus baskınıyla şehit düşen 2 bin 800 askerimiz, Deniz Şehitliği Anıtına sunulan çelenklerle anıldı.

Sinop Valiliği, Belediye Başkanlığı ve  Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Çelenkleri’nin Deniz Şehitleri Anıtına sunulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız  okundu. Şehitlerimiz adına havaya saygı atışı yapıldı.

Program Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sayın Metin ARGUN’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından sona erdi.

Deniz Şehitliğindeki Törene; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, AK Parti Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sayın Halil ALTINTAŞ,  İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Şükrü GÜNDOĞDU, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Müdürleri, Askeri Erkân, STK  temsilcileri, Şehit aileleri ve Gaziler katıldı.