Üniversitemizde “Öğretmenler Günü” Unutulmadı

Öğretmenlere verdiğimiz değerin ifadesi olarak kutlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü”, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen programa; Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Rıza BAYRAK, Dekan Yardımcıları Sayın Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN ve Sayın Doç. Dr. Kibar AKTIN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Sayın Öğr. Gör. Alpgiray SÖYLEMEZ, akademik-idari personelimiz, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri ile öğrencilerimiz katıldılar.

Program Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK’ün yapmış olduğu açılış konuşması ile başladı. Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK konuşmasında, öğretmenlerin bilimin ışığında bilgiyi üreten ve gelecek nesillere taşıyan kutsal bir görev icra ettiklerini belirterek,  tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Programda öğretmenler gününe özel, Sinop halkıyla gerçekleştirilen sokak röportajları ve Üniversitemizden mezun olup ülkemizin farklı bölgelerinde öğretmenlik yapan öğrencilerimizin göndermiş oldukları videolu mesajlar ilgiyle izlendi.

Ardından Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Sayın Duygu CEYLAN’ın kaleme aldığı ve seslendirdiği “Şehit öğretmenlere mektup” isimli eser, salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Son olarak Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra YÜCESAN, İlahiyat Fakültesi Sayın Öğr. Gör. Hasan Kemal BIYIK, Sayın Buğra Arif ARSLAN, Sayın Cüneyt YILMAZER ve Sayın Yılmaz KÜÇÜK’ün sunduğu müzik dinletisi, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Program, Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK’ün Sayın Dr. Öğr. Üyesi Esra YÜCESAN’a hediye takdiminin ardından son buldu.