Üniversitemizde Kadına Yönelik Şiddet Ele Alındı

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” münasebetiyle öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi amacıyla panel düzenlendi.

SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN,  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Müge TURŞUCU, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sayın Öznur TÜRKER CAN, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SİNKAMER) Müdürü Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA’nın yaptığı panelde; SİNKAMER Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Fatma YÜCE, Sosyal Hizmetler Uzmanı Sayın Semra TANYERİ, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri Sayın Dr. Öğr. Üyesi Tuğba KARA ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül DEMİR, kadına yönelik şiddet konusunu farklı yönleriyle ele aldılar.

Panelde, Panelistlerce kadına şiddetin fiziksel, sosyal, cinsel, ekonomik ve duygusal olarak farklılık gösterebileceği belirtildi.

Ayrıca konuşmacılar tarafından, Osmanlı Döneminde kadının önemi, toplumda kadına şiddet olayları ve bu olayların nasıl önlenebileceği konuları derinlemesine anlatıldı.

Son olarak, Panelistlerce şiddete maruz kalan kadınların ve şiddete tanık olan kişilerin izlemesi gereken yöntemler dile getirilirken, bu durumlarda 155 polis imdat, 156 Jandarma imdat ile özellikle alo 183 aile, kadın, çocuk ve sosyal hizmet danışma hattının aranması gerektiği vurgulandı.

Program sonunda panelistlere günün anısına hediye takdiminde bulunuldu. Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, SİNKAMER Müdürü Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA’ya hediye takdim etti.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sayın Müge TURŞUCU, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül DEMİR’e hediye takdim etti.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Sosyal Hizmetler Uzmanı Sayın Semra TANYERİ’ye hediye takdim etti.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Vafa SAVAŞKAN, Üniversitemiz Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Tuğba KARA hediye takdim etti.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sayın Öznur TÜRKER CAN, SİNKAMER Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Fatma YÜCE’ye hediye takdim etti.