Mevlid Kandili Sinop’ta Dualarla İdrak Edildi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyayı teşriflerinin yıl dönümünde Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Sinop İl Müftülüğü tarafından Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Tarihi Alaaddin Camiinde düzenlenen Mevlid Kandili programına; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop İl Müftüsü Sayın Ali Hayri ÇELİK, Üniversitemiz Akademik-İdari Personeli, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldılar.

Programda İlahiyat Fakültesinde görevli Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, Kur'an okuyup, Mevlüt bahirleri ve ilahileri ile geceye renk kattılar.

Üniversitemiz ve Sinop İl Müftülüğü tarafından yapılan ortak programda, kandil vaazı Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından verildi.

Konuşmasında “Peygamber Sevgisi” konusunu işleyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin, insanlığın kurtuluşu için verdiği mücadelenin, herkes için bir örnek niteliğinde olduğunu belirterek, tüm Müslümanların Peygamber Efendimizi kendisine rehber ve örnek edinmesi gerektiğini ifade etti.

İl Müftümüz Sayın Ali Hayri ÇELİK'in duasının ardından cami çıkışında vatandaşlara Üniversitemiz ve KYK Sinop İl Müdürlüğü tarafından kandil simidi ikram edildi.