Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 80. Yıl Dönümünde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. Yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle anıldı.

Hükümet Meydanında düzenlenen anma programına; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Sinop Milletvekillerimiz Sayın Dr. Nazım MAVİŞ ve Sayın Barış KARADENİZ, Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcısı Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sayın Halil ALTINTAŞ, Kurum Amirleri, Askeri Erkan, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızın yarıya indirilmesinin ardından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti.

Ardından Sinop Kültür Merkezi'nde 10 Kasım Atatürk’ün Ölümünün 80. Yıldönümü Anma Programı düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Üniversitemizde Yapılan Törenle Anıldı

Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen anma törenine, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, idari ve akademik personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Anma programında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere vatan toprakları uğrunda canını feda etmiş tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizin aziz hatıraları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Esra YÜCESAN rehberliğinde okunan İstiklal Marşımız ile birlikte gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirilerek tören sona erdi.