Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Uluslararası Başarı

Yürütülen akademik çalışmalarla hem bölgesinin sorunlarına çözüm üreten, hem de uluslararası bilim camiasına önemli katkılar sağlayan Üniversitemiz, akademisyenlerimizin özverili çalışmalarıyla iki gururu birlikte yaşıyor.

Öğretim Üyemiz Sayın Prof. Dr. Levent BAT, Karadeniz Madalyasına Layık Görüldü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının himayelerinde geleneksel olarak düzenlenen “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü Kutlamaları”nda “Karadeniz Madalyası” Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Levent BAT’a takdim edildi.

Karadeniz bölgesinde artan çevre kirliliğine dikkat ekmek amacıyla bu yıl Şile’de gerçekleşen “31 Ekim Uluslararası Karadeniz Günü Kutlamaları” ve “Karadeniz Madalyası” törenine Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya, Ukrayna ve Türkiye’nin temsilcileri katıldılar.

Programda, Karadeniz’de karadan, gemilerden ve atmosferden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi için yürüttüğü başarılı bilimsel çalışmalarla dikkat çeken Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Levent BAT’a “Karadeniz Madalyası” takdim edildi.

Öğretim Üyemiz Sayın Dr. Gülseren KAN ŞAHİN’in Doktora Tez Çalışması, ABD’nin En Saygın Dergisinde Yayımlandı

Üniversitemiz Arkeoloji Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN tarafından hazırlanan doktora tez çalışması, ABD'deki dünyanın en köklü ve saygın arkeoloji dergisinde yayımlandı. Hazırlanan tezden övgüyle bahsedilirken, dergide ayrıca Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak ifadeler de yer aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2015 yılında yapılan, "Paphlagonia Hadrianopolis’i Pişmiş Toprak Eserleri" başlıklı doktora tez çalışması, ABD'deki dünyanın en saygın ve köklü arkeoloji dergisi olan American Journal Of Archaeology'nin Ekim 2018 sayısında yayımlandı.