Sinop'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı.

Sinop'ta, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları, Sinop Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

Kutlamalar Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR’ın Valilik makamında gerçekleştirdiği tebrik kabulü ile devam etti.

Tebrik kabulünün ardından İskele Meydanına geçildi. Buradaki törenlere; Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR, CHP Sinop Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Sayın Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcı V. Sayın Burak BALCI, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, kurum ve daire amirleri, askeri erkan, şehit ve gazi yakınları, STK temsilcileri, üniversitemiz öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Sinop Valisi Sayın Köksal ŞAKALAR ve Belediye Başkanı Sayın Baki ERGÜL, törene katılanların bayramını kutladı.

Törende konuşan Vali Sayın Köksal ŞAKALAR, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Biz birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz takdirde, Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğünü kimse bozamaz” dedi.

Konuşmanın ardından program, şiirlerin okunması, halk oyunları, karate gösterisi ve tören geçişinin ardından son buldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Üniversitemiz öğrencileri de yer aldı. Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü öğrencileri, Akademik Danışmanları Sayın Öğr. Gör. Sabri BOZTEPE öncülüğünde geçiş töreninde üniversitemizi temsil ettiler.