Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, 35. İl Müftüleri Toplantısı’nda

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 35. İl Müftüleri Toplantısı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

“Toplumu Din Konusunda Aydınlatmada Diyanet – İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri İşbirliği İmkânları ve Stratejileri” ana gündemiyle Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya; Devlet erkânının yanı sıra, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, 81 ilin müftüsü, İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin dekanları katıldı.

35. İl Müftüleri Toplantısı açılışında konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, müftülerden imamlara, vaizlerden müezzinlere, ilahiyat fakültesi hocalarından imam hatiplerdeki hocalara kadar herkesin tam bir seferberlik ruhu içinde çalışmalarını yürütmesi gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali ERBAŞ da Diyanet İşleri Başkanlığı ile İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin önemli imkanlara sahip olduğuna dikkat çekerek, “İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerindeki hocalarımızın, irşat çalışmalarına daha çok katkı sunmalarını arzu ediyoruz. Bu manada camilerimizin bütün mihrapları, minberleri ve kürsüleri bütün akademisyenlerimize hatta öğrencilerimize açıktır.” dedi.

4 gün sürecek toplantı, 18 Ekim Perşembe günü sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erecek.