Lise Öğrencileri Seydi Ali Reis Gemisiyle Karadeniz’i Keşfettiler

TÜBİTAK tarafından desteklenen “Denizi Anlamak” projesine katılan öğrenciler, Üniversitemiz Seydi Ali Reis gemisiyle denize açıldılar.

Öğrencileri bilimle buluşturmak ve sualtı dünyasını keşfetmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Denizi Anlamak” projesine katılan öğrenciler, etkinlik kapsamında  Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Gemisi Seydi Ali Reis ile Karadeniz’e açılarak, Sinop’un doğal güzelliğinin tadını çıkardılar.

Karadeniz’de ulusal ve uluslararası sularda araştırma-inceleme faaliyetlerinde kullanılan Üniversitemiz Seydi Ali Reis gemisini gezen öğrenciler, proje yürütücüsü Sayın Prof. Dr. Osman SAMSUN’dan bilgiler aldılar.

Öğrenciler sırayla; kaptan köşkü, kamaralar, makine dairesi, toplantı salonu, mutfak bölümlerini gezerek, geminin donanımı ve özellikleri hakkında detaylı bilgiler aldılar, seyir güvenliği ve denizde dikkat edilmesi gerekenleri öğrendiler.

Öğrenciler daha sonra Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Gemisi Seydi Ali Reis ile Karadeniz'in eşsiz ve doğal güzelliği eşliğinde denizi keşfe çıktılar.