Üniversitemiz, TRT Trabzon Radyosunda Tanıtıldı

Üniversitemiz Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, TRT Trabzon Radyosu’nda yayınlanan “Üniversite Tanıtım ve Tercihleri” programının konuğu olarak, tercih yapacak üniversite adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.

TRT Trabzon Radyosu Program Yapımcısı Sayın Zeynep Ülkü YILDIRIM’ın sunduğu programa canlı bağlantı ile katılan Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, kurulduğu günden bu yana kararlı bir şekilde büyümeye devam eden Sinop Üniversitesi hakkında üniversite adaylarına bilgiler verdi. Canlı telefon bağlantısında, Üniversitemizin 2007 yılından itibaren her geçen gün gelişerek, eğitimde bölgesine katma değer ürettiğini belirten Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Üniversitemizin özellikle son üç yılda bünyesine kazandırdığı yeni bölüm ve programlar hakkında bilgiler verdi.

Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sinop Üniversitesinin bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda, bünyesine yeni bölüm ve programlar kazandırdığını belirterek, açılan bu bölüm ve programlar neticesinde 2015 yılında 5 Bin olan öğrenci sayısının 2017 yılında 10 Bin bandına ulaştığını söyledi.

Üniversitemizin Akademik Başarısı

Konuşmasında Üniversitemizin kısa sürede elde ettiği akademik başarılara da değinen Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sinop Üniversitesinin yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmalar neticesinde bölgesinin en etkin üniversitelerinden biri haline geldiğini vurguladı.

Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Üniversitemizin URAP verileri doğrultusunda; Akademisyenlerimizin yayımladığı makale sayısına göre ve Akademisyenlerimizin yayınlarına yapılan atıf puanına göre Karadeniz Bölgesinin birincisi olduğuna da dikkat çekti.

Üniversitemizdeki Sosyal Kültürel ve Sportif Etkinlikler

Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, radyo yayınında Üniversitemizdeki öğrenci odaklı çalışmalara da değindi.

Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sinop Üniversitesinin öğrenci kulüpleri aracılığı ile öğrencileri etkinlik düzenlemeye teşvik ettiğini ve yapılan etkinliklere maddi ve manevi katkı sağladıklarını belirtti.

Yıl içerisinde öğrencilere yönelik birçok sosyo-kültürel etkinliğe Rektörlük olarak ev sahipliği yaptıklarını da belirten Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, 2017 yılında 139 etkinliğin yapıldığını, bu sayının 2018 yılının ilk yarısında 120’ye ulaştığını ifade etti.

Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sinop Üniversitesi Vakfı aracılığı ile başarılı öğrencilere burs imkânı sağlandığını, yine maddi durumu yetersiz olan öğrencilere ücretsiz yemek yardımının da yapıldığını sözlerine ekledi.

Öğrencilerimize Yönelik Barınma İmkânları

Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Sinop’ta öğrencilerin barınması için devlet ve özel yurtların artışı noktasında her geçen gün gelişim sağlandığını söyleyerek, Sinop Şehir Stadyumunun yanında inşa edilen ve 1372 kişilik kapasiteye sahip KYK yurdunun hızlı bir şekilde tamamlandığını dile getirdi.

Öğrenciler Neden Sinop Üniversitesini Tercih Etmeli?

Konuşmasının sonunda, tercih yapacak olan tüm öğrencileri Sinop Üniversitesine davet eden Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, "Öğrenciler neden Sinop Üniversitesini tercih etmeli?" sorusunu genel hatlarıyla değerlendirdi.

Üniversitemizin öğrencilerimize sunduğu nitelikli eğitime dikkat çeken Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Sinop Üniversitesine bağlı Karadeniz Bölgesinin en büyük araştırma laboratuvarlarından biri olan SÜBİTAM’da, Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz son teknolojik imkânlarla bilimsel çalışmalarını yürütebiliyorlar. Ayrıca Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli aracılığı ile Turizm bölümündeki öğrencilerimize uygulamalı eğitim imkânı da sağlıyoruz. Uygulama Otelimiz aynı zamanda Sinop turizmindeki barınma ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Diğer taraftan Üniversitemiz Deniz Yıldızı Anaokulu ile Eğitim Fakültesinde öğretmenlik eğitimi alan öğrencilerimize, özgün bir uygulama alanı sunuyoruz. Avrupa standartlarına uygun olarak inşa edilen spor kompleksimiz ve 15 Temmuz Kapalı Spor Salonumuz aracılığıyla da Üniversitemiz Akademik-İdari personeli ve öğrencilerimiz sportif etkinliklerini en iyi şartlarda gerçekleştirebiliyorlar. Tüm bunlarla birlikte alanlarında yetkin ve tecrübeli Akademik kadromuzla, öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak öncelikli görevimizdir."