Üniversitemizde Mezuniyet Heyecanı

2017-2018 Akademik Yılında Üniversitemizi başarıyla tamamlayan 2 Bin 342 öğrencimiz, aileleriyle birlikte mezun olmanın coşkusunu yaşadılar.

Sinop Şehir Stadyumunda düzenlenen Mezuniyet törenine; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanımız Sayın Kıdemli Albay Halil ALTINTAŞ, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Kurum amirleri, Fakülte Dekanlarımız, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik ve İdari personelimiz ile mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerimiz ve velileri katıldılar.

2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, tören geçişiyle başladı. Geçiş esnasından katılımcılar da alkışlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerimize eşlik ettiler.

Ardından mezun olan tüm öğrencilerimiz adına konuşmasını 2017-2018 Akademik Yılı Lisans Birincimiz, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı öğrencisi Sayın Sefa Nur KAYA yaptı.

Sinop Üniversitesinde 4 yılda çok önemli bilgiler edindiğini belirten öğrencimiz Sayın Sefa Nur KAYA, “Hepimiz Sinop’a farklı şehirlerden, farklı okullardan, farklı hayallerle geldik. Sinop Üniversitesinin bir mensubu ve mezunu olarak; bize sunulan kaliteli ve nitelikli eğitimin karşılığını bizler de başarılarımızla vermek istiyoruz. Bu sebeple ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak iradeyle düşünmeye, araştırmaya, tartışmaya, eleştirmeye ve öğrenmeye aynı kararlılıkla devam etmeliyiz” dedi.

Üniversite birincimiz Sayın Sefa Nur KAYA, konuşmasının ardından Önlisans birincimiz Ayancık Meslek Yüksekokulu öğrencimiz Sayın Nursela KAYA ile birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çakarak, isimlerini ölümsüzleştirdiler.

“Yolunuz Açık, Geleceğiniz Aydınlık Olsun”

Daha sonra konuşan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Üniversitesinin 10 Bin 500’e aşkın öğrencisi ve bine aşkın çalışanıyla, Sinop’un eğitimine, bilimine kültürüne ve sanatına önemli katkılar sağladığını belirtti.

Üniversite hayatını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencilerimize önemli tavsiyelerde bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bugün hayatınızın en mutlu günlerinden birini yaşıyorsunuz. Şunu unutmayın ki mükemmelin sonu yoktur.  İyinin daha iyisi, güzelin daha güzeli vardır. Önemli olan insanın yapacağı işi en iyi şekilde yapma çabası içinde olmasıdır. Bu dünyada bırakacağınız en güzel miras dürüstlüktür. Sizler de mutlaka dürüst olun ve dürüst olarak anılın. Vatanımıza, milletimize ve güzel Türkçemize sahip çıkın. Vatan söz konusuysa geri kalan her şey teferruattır bilincinde olun. Vatanımıza ve necip milletimize komplo kuranların değirmenine hiçbir zaman su taşımayın. Sizleri, ayrılığın verdiği burukluğun yanında; iyi birer insan ve meslek elemanı olarak yetiştirmenin haklı gururu ile uğurluyoruz. İnanıyorum ki bundan sonraki yaşamınız en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecektir. Mezun olan her bir öğrencimizi yürekten kutluyor, yarınların, sizlere sağlık, mutluluk, başarı ve umut dolu günler getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

“Okumaya, Öğrenmeye, Araştırmaya Devam Edin”

Rektörümüzün ardından konuşan Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR da, mezun olan öğrencilerimizi tebrik ederek, “Sizleri bugünlere getiren ailelerinizi ve sizleri yetiştiren hocalarınızı yürekten kutluyorum. Yarının sizler için çok daha başarılı ve aydınlık olmasını temenni ediyorum. Mezun olduktan sonra da, öğrenmek için, insanlara daha iyi hizmet edebilmek için, okumaya, öğrenmeye, araştırmaya devam edin” dedi.

Ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi mezunları, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Sema TAN rehberliğinde. “Öğretmenlik Andını”, Sağlık Yüksekokulu mezunları ise Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge BAL ÖZKAPTAN öncülüğünde “Hemşirelik Andını” okuyarak yemin ettiler.

Törende daha sonra Üniversitemizi dereceyle tamamlayan öğrencilerimize plaket takdim edildi.

Üniversitemiz 2017-2018 Akademik Yılı birincisi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı öğrencisi Sayın Sefa Nur KAYA, plaketini Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR’ın elinden aldı.

Önlisans birincimiz Ayancık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Nursela KAYA, plaketini Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın elinden aldı.

Lisans ikincimiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Sayın Mert DEMİR plaketini, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ercan DAĞDEVİREN’in elinden aldı.

Lisans üçüncümüz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencisi Sayın Seda Nur KAKŞ plaketini, İl Jandarma Komutanımız Jandarma Kıdemli Alb. Sayın Halil ALTINTAŞ’ın elinden aldı.

Önlisans ikincimiz Gerze Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı öğrencisi Sayın Kübra ASLAN plaketini Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL’ın elinden aldı.

Önlisans üçüncümüz Gerze Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı Öğrencisi Sayın Murat ELMACI plaketini, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK’ın elinden aldı.

Öğrencilerimiz, ödül töreninin ardından keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Kep atma töreninin ardından mezun olan öğrencilerimiz ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.