Üniversitemizden Ülke Ekonomisine Büyük Katkı

Üniversitemizin de yer aldığı bir çalışma grubu tarafından yürütülen çalışmayla; “Atık çay çalısı”nın ekonomik ve verimli bir şekilde yeniden değerlendirilmesinin yolu açıldı.

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK başkanlığında çalışan bir ekip, “Alternatif aktif karbonun atık çay çalısından yeni bir kimyasal aktivasyon yöntemiyle üretimi”ni gerçekleştirdi. Uzun uğraşlardan sonra yapılan bu çalışma, aktif karbon gibi kıymetli bir ürüne dönüştürülen tonlarca “Atık çay çalısı”nın ekonomik ve verimli bir şekilde yeniden kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak olan bu çalışma, Türk Patent Enstitüsü’nce patente layık görüldü.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’dan Teşekkür

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, yürüttüğü çalışmalardan dolayı Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK’a başarılar dileyerek, teşekkür belgesi takdim etti.