Abalı İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencileri Bilimle Buluştu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünde öğrenim gören öğrencilerimiz "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında Sinop merkeze bağlı Abalı ilkokulu ve ortaokulu’nda “Bilim Şenliği” düzenlediler.

Abalı İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat TÜRKKAN, Abalı İlk ve Ortaokulu Müdürü Sayın Cüneyt AYDIN, Akademisyenler, Öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nurhan ÖZTÜRK koordinesinde düzenlenen Bilim Şenliği kurdele kesimiyle başladı.

Etkinlikte, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri tarafından gerçekleştirilen birbirinden ilginç deney ve gösteriler ilgiyle izlendi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nevzat TÜRKKAN ve minik öğrenciler, etkinlik alanındaki masaları tek tek dolaşarak, bütün deneyleri yerinde gözlemlediler.

Üniversitemiz öğrencilerinin hazırladığı elektronik icatlar ise büyük beğeni topladı.

Bilim Şenliği, öğrencilerimiz tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle gün boyu devam etti.