Kadına Yönelik Şiddet Üniversitemizde Farklı Yönleriyle Ele Alındı

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi amacıyla, “Psikolojik, Sosyolojik ve Hukuksal Boyutlarıyla Kadına Yönelik Şiddet” konulu panel düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sayın Harun KÖKSALAN, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sayın Öznur TÜRKER CAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Rıza BAYRAK, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Fatma YÜCEAkademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN’in yaptığı panelde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikoloğu Sayın Nihan GÖKGÖZ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Sayın Semra TANYERİ ile Sinop Barosu Avukatı Sayın Nihal GÜNDOĞDU, kadına yönelik şiddet konusunu farklı yönleriyle ele aldılar.

Panelde, Panelistler tarafından ülkemizde 10 kadından 4’ünün fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kaldığı belirtilirken, şiddetin yarattığı psiko-sosyal travmanın iyi değerlendirilmesi gerektiği anlatıldı. Şiddetin toplumsal boyutundan da bahsedildiği panelde, ihbarın önemine dikkat çekildi.

Panelistlerce şiddete maruz kalan kadınların ve şiddete tanık olan kişilerin izlemesi gereken yöntemler anlatılırken, bu durumlarda 155 polis imdat, 156 Jandarma imdat ile özellikle alo 183 Aile, kadın, çocuk ve Sosyal hizmet danışma hattının aranması gerektiği vurgulandı.

Program sonunda panelistlere günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN’e plaket takdim etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sayın Harun KÖKSALAN, Sinop Barosu Avukatı Sayın Nihal GÜNDOĞDU’ya plaket takdim etti.

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Sayın Semra TANYERİ’ye plaket takdim etti.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sayın Öznur TÜRKER CAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Psikoloğu Sayın Nihan GÖKGÖZ’e plaket takdim etti.