Üniversitemizde “Kadının Anlam Arayışı” Semineri

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, İlimiz kadınlarına yönelik “Kadının Anlam Arayışı” semineri düzenlendi.

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizde düzenlenen seminere; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA ve Sinoplu kadınlar ile öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA, seminere katılan misafirlere teşekkür ederek, “Merkezimizin en büyük amacı kadınlarımıza yönelik çalışmalar yapmak ve kadınlarımızın problemlerine çözüm bulabilmektir. Bu bağlamda kadınlarımızın toplumdaki yerini ve statüsünü artıracak faaliyetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ardından katılımcılara “Kadının Anlam Arayışı” konulu seminer veren Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Fatma YÜCE, kadının kimliğine saygı duyulması gerektiğini belirterek, kadınların iş hayatında, aile hayatı ve sosyal hayatta erkekle aynı haklara sahip olması gerektiğini belirtti.

Günümüzde anlam arayışının önemli motivasyonlardan biri olduğunu söyleyen Sayın Dr. Öğretim Üyesi Fatma YÜCE, “Kendisini nesneleştiren kalıpları aşarak özne olma cesareti gösteren kadının anlam arayışındaki yerini sorgularken varoluş, özgürlük, karar, tercih, sorumluluk kavramlarına yönelik farkındalığı ve bu kavramlarla kadın algısının ilişkisi kadınla ilgili önemli konular arasında yerini alır. Kadının hayat sahnesinde birçok alanda kimliğinden feragat etmeksizin varlık gösterme eğiliminin desteklenmesi gerekmektedir. Bu süreçte kadınların başta entelektüel ve psikolojik olmak üzere birçok bakımdan kendilerini güçlendirmeleri önem arzeder” dedi.

Programın kapanışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN da, semineri düzenleyen Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetimini tebrik ederek, “Bu gibi etkinliklerin devamlı olmasını diliyorum. Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Sinoplu kadınlarımız için var. Sizlerin talepleri doğrultusunda bu gibi etkinlikleri devam ettirebiliriz” dedi.

“Kadının Anlam Arayışı” semineri, 27 Nisan ve 4 Mayıs 2018 tarihlerinde Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde devam edecektir.