Üniversitemizde “Kalp Krizi, Belirtileri ve Korunma Yöntemleri” Konferansı

Günümüzde yaygınlaşan ve önemli risk unsurlarından biri haline gelen kalp krizi konusunda, Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu tarafından bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sağlık Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Dr. Öğretim Üyesi Rıza BAYRAK, SÜBİTAM Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Muhittin YILMAZ,  Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Programda kalp krizinin belirtileri ve korunma yöntemleri konusunda katılımcılara bilgiler veren Sağlık Yüksekokulu Sayın Dr. Öğretim Üyesi Tuğba YARDIMCI, düzensiz-sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, stres ve sigara kullanımının kalp krizini tetikleyen unsurların başında geldiğini belirtti.

Bireyde kalp krizi riskinin azalması için atılması gereken adımlar hakkında bilgiler veren Sayın Dr. Öğretim Üyesi Tuğba YARDIMCI, öğrencilerimize şu tavsiyelerde bulundu:

”Kalp sağlığını koruyucu besinler tüketin. Hazır gıdalardan uzak durmaya çalışın. Un, şeker ve tuzu mümkün olduğunca hayatımızdan çıkarın ya da oldukça az tüketin. Günlük tuz miktarını 5 gram ile sınırlandırın. Her yiyeceği mevsiminde yemeye özen gösterin. Hergün 30 dakika yürümeye çalışın. Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durun. Sigara, kan basıncında artışa, solunum yetersizliklerine, kanda pıhtılaşma eğilimine, iyi kolesterol seviyesinin düşmesine, damar sertliğine yol açarak kalp sağlığını tehlikeye sokar. Kendiniz içmediğiniz gibi çevrenizdekileri de pasif içicilikten koruyun. Her yıl çok sayıda kişinin sigara kullanmadığı halde pasif içicilik nedeni ile hayatını kaybettiğini unutmayın”

Program sonunda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Dr. Öğretim Üyesi Tuğba YARDIMCI'ya hediye takdiminde bulundu.