Geleceğin Mühendislerinden Hayatı Kolaylaştıran Projeler

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, günümüzde artan enerji taleplerini karşılamak ve daha ucuza mal etmek amacıyla güneş enerjisiyle çalışan projeler tasarladılar.

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Arş. Gör. Dr. Hasan OĞUL koordinesinde öğrencilerimiz tarafından tasarlanan güneş enerjili mini helikopter, ses yalıtımlı ev, güneş enerjili şezlong, güneş enerjisiyle çalışan akıllı çiftlik,  gibi birçok proje “Enerji Günleri 1” isimli sergiyle görücüye çıktı.

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Üniversitemiz Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz düzenlenen sergiyi ilgiyle gezdiler.

Yenilenebilir enerji ile teknolojiyi birleştiren Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerimiz, konuttan ulaşıma, tarımdan sanayiye kadar birçok alanda günlük hayatımızı kolaylaştıracak projeler geliştirdiler.