Çanakkale Şehitlerimiz Sinop'ta Anıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü’nün 103. Yıldönümü dolayısıyla Sinop Deniz Şehitleri Anıtı’nda anma töreni düzenlendi.

Törene; Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, Sinop Belediye Başkanımız Sayın Baki ERGÜL, Sinop Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Hüseyin ÇAKIRCA, Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Vali Yardımcılarımız Sayın İzzet ERCAN ve Sayın Mehmet TANIŞIR, İl Jandarma Komutanımız Sayın Kıdemli Albay Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Şükrü GÜNDOĞDU, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, askeri erkân, vatandaşlar ve öğrencilerimiz katıldılar.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. Yıldönümü programı çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda, askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Sinop Şehitliği’ne geçildi. Şehitlikte okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen dualar sonrası şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı.

Programda daha sonra, Sinop Valiliğinin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Üniversitemiz Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde Şehit ve Gazi aileleri onuruna yemek verildi.

Programda bir konuşma yapan Sinop Valimiz Sayın Hasan İPEK, vatanımız ve mukaddesat uğruna canlarını hiç düşünmeden veren aziz şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen anma programı ile devam etti.

Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda, okunan şiirler ve tiyatro gösterisi, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Program sonunda katılımcılara, buğday çorbası ikram edildi.