Üniversitemiz Öğrencilerinden Şehitlik Ziyareti

Üniversitemiz “Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü” Öğrencileri, Afrin Zeytin Dalı Harekâtında Gazi olan Sinoplu Kahraman Mehmetçiğimiz Sayın Recep KARAKOLCU, Sinop Şehit ve Gaziler Derneğinden bir grup gazi, şehit yakını, asker, polis ve hocalarıyla birlikte Merkezde bulunan şehitlikleri ziyaret etti.

Programda ilk olarak Afrin Zeytin Dalı Harekâtında Gazi olan Sinoplu Kahraman Mehmetçiğimiz Sayın Recep KARAKOLCU ile Üniversitemiz Şehit Yakınları ve Gaziler Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Sayın Okutman Sabri BOZTEPE, Üniversitemiz Rektör Vekili Sayın Serap USTAOĞLU TIRIL’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Gazimiz ile bir süre sohbet eden Rektör Vekilimiz Sayın Serap USTAOĞLU TIRIL, göstermiş olduğu kahramanlıktan dolayı kendisine minnettar olduklarını söyledi.

Gazilerimiz ve Öğrencilerimiz daha sonra jandarma komutanlığı misafirhanesinde bir araya geldiler.

Ardından Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden öğrencilerimiz, burada şehit ve gazi yakınlarımızla bir süre sohbet ettiler.

Heyet daha sonra iskeleye giderek Sinop Deniz Savaşı şehitlerinin anısına denize çelenk bıraktılar.

Arkasından öğrenci ve gaziler Seyit Bilal Camiine geçerek, Seyit İbrahim Bilal Hazretleri, Sinop Deniz Savaşında şehit düşen Osmanlı Filosunun komutan yardımcısı Tümamiral Hüseyin Paşa ve Ermeni terör örgütü tarafından 1908 yılında Batum Limanında şehit edilen ve Sinop’ta defnedilen Van Valisi Ali Paşa’nın mezarlarını ziyaret ettiler.

Öğrenci ve gaziler daha sonra Sinop Şehitliğine giderek, şehit mezarlarını ayrı ayrı ziyaret ederek dualar ettiler. Her mezara ayrı ayrı bayrak diktiler. Şehitlerin ruhlarına Yasin okudular.

Öğrenci ve gazi gurubu son olarak Deniz Şehitleri Anıtına geldiler. Burada Şehit Yakınları ve Gaziler Kulübü Akademik Danışmanı Okutman Sayın Sabri BOZTEPE, 1853 ‘te yapılan Sinop Deniz Savaşı hakkında bilgiler verdi.

Bütün şehitlerimiz için Fatihalar okunduktan sonra şehitlik ziyareti sona erdi.