Rektörümüz, Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Evine Misafir Oldu

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, kendisini Sinop mantısı yemeye davet eden yabancı uyruklu üniversite öğrencilerini kırmayarak, evlerine misafir oldu.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünde eğitim gören Türkmenistan uyruklu Mıve KURBANDURDYYEVA, sohbet esnasında Sinop mantısını yapmayı öğrendiğini belirterek, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı evine davet etti.

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, yapılan mantı yeme teklifi üzerine üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin evlerine misafir oldu, açılan mantının tadına baktı.

Mantının hazırlık aşamasının zor ve meşakkatli olduğuna işaret eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, buna rağmen yabancı uyruklu öğrencilerin mantı açmayı öğrenmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Sinop'un da mantısıyla ünlü bir şehir olduğunu hatırlatan Rektörümüz, "Bizler aynı gönül coğrafyasında yaşıyoruz. Bu sebeple öğrencilerimizin eğitimlerini başarıyla tamamlayarak ülkelerine, insanlığa faydalı olmaları en büyük isteğimizdir. Gerçekten hazırladıkları mantı da çok lezzetliydi. En az Sinoplu hanımlar kadar lezzetli yapmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Mıve KURBANDURDYYEVA da “Rektörümüz davetimizi geri çevirmeyerek bizleri çok mutlu etti. Kendilerine şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin elleriyle hazırladığı mantıdan yiyen Rektörümüz, yemeğin ardından ikram edilen çayı içerek, öğrencilerle uzun süre sohbet etti.