Üniversitemiz “Gönüllü Elçiler” Programıyla TRT Haber’in Konuğu Oldu

Üniversitemiz, TRT Türk/TRT Haber ekranlarında yayınlanan “Gönüllü Elçiler” programına konuk oldu.

Dünyanın dört bir yanından, farklı kültürlerden ülkemize eğitim almaya gelen öğrencilerin Türkiye’deki hikâyelerinin anlatıldığı “Gönüllü Elçiler” program ekibi üniversitemizde çekim yaptı.

TRT Türk/TRT Haber ekranlarında yayınlanan programın bu haftaki durağı Üniversitemiz oldu. Yabancı uyruklu öğrencilerin öğrenimleri süresince yaşadıkları şehir ve üniversiteleriyle etkileşimlerinin anlatıldığı programın çekimlerine üniversitemizin çeşitli bölümlerinde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Her hafta farklı bir üniversiteye konuk olan programın bu bölümünde, Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim ve sosyal etkinliklerine yer verildi.

TRT Türk/TRT Haber'de yayınlanan “Gönüllü Elçiler” programında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’la da özel bir röportaj gerçekleştirdi.

Programdaki röportajında Üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin gerek üniversiteye, gerekse şehre çok iyi uyum sağladıklarını belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitemizde şuan 258 yabancı uyruklu öğrencimiz eğitim ve öğretime devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 500’e ulaştırmayı amaçlıyoruz. Bizler Üniversitemizde eğitim gören misafir öğrencilerimizi bir gönül elçisi olarak görüyoruz. Bizlerin en büyük temennisi, eğitimlerini Sinop Üniversitesinde en iyi şekilde tamamlayan misafir öğrencilerimizin, ülkelerine dönüp kendi topraklarına ve insanlığa en iyi şekilde hizmet etmesidir” dedi.