Dosta Güven Düşmana Korku: Zeytin Dalı Harekâtı

Üniversitemiz Yeniler Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen “Dosta Güven Düşmana Korku: Zeytin Dalı Harekâtı” konulu konferansta, Gazeteci Yazar Sayın Mehmet Akif ERSOY öğrencilerimizle buluştu.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, İl Defterdarı Sayın Naci GÜNAYDIN, TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Sayın Fatih ÖZCAN, Akademisyenlerimiz, Daire Başkanlarımız, STK Temsilcileri, İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Afrin Zeytin Dalı Harekâtında şehit düşen kahraman askerlerimizin ruhları için, Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın İsmail IŞIK tarafından okunan Kur’an – ı Kerim ile devam etti.

Ardından katılımcılara “Dosta Güven Düşmana Korku: Zeytin Dalı Harekâtı” konulu konferans veren Gazeteci Yazar Sayın Mehmet Akif ERSOY, Zeytin Dalı Harekâtı ile bölgedeki son durumu anlattı.

Türkiye PYD/PKK Terör Örgütünün Akdenize Uzanmasını Engellemek İçin Afrin’de

Konuşmasında bazı ülkelerin, bölgedeki terör örgütlerini çıkarları doğrultusunda kullandığını aktaran Gazeteci Yazar Sayın Mehmet Akif ERSOY, Türkiye’nin Afrin'e, Afrin halkını terör belasından kurtarmak ve sınırlarımızda bir terör koridorunun oluşmasını engellemek için girdiğini ifade etti.

PYD/PKK terör örgütlerinin Suriye’nin kuzeyinde kurmaya çalıştığı terör koridorunun, Fırat Kalkanı Operasyonuyla kırıldığını söyleyen Sayın Mehmet Akif ERSOY, “Afrin, PYD-YPG terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı terör koridorunun batı ucunda bulunuyor. Hatay ve Kilis'in tam karşısında yer alan Afrin, hem ABD hem de Rusya için büyük bir öneme sahip. Afrin YPG terör örgütü için de büyük önem taşıyor çünkü burası Akdeniz'e açılan kapı olarak görülüyor. PYD/PKK Terör örgütü Afrin üzerinden Akdeniz'e kadar uzanmak istiyor. Terör örgütünün Akdeniz bölgesini kontrol altına alma girişimi, o bölgenin güvenliğini ciddi anlamda tehdit altına alacak. Türkiye PYD/PKK Terör Örgütünün Akdenize uzanmasını engellemek İçin Afrin’de. Afrin bu sebeple stratejik olarak büyük bir öneme sahip” dedi.

Milli ve Yerli Silah Sanayisi Çok Önemli

ABD’nin terör örgütü PYD/PKK’ya 5 bin tır silah ve mühimmat yardımında bulunarak Türkiye’nin uyarılarını dikkate almadığını söyleyen Gazeteci Yazar Sayın Mehmet Akif ERSOY, “Türkiye için gerçek manada bıçak kemiğe dayandı. ABD her fırsatta Türkiye’nin uyarılarına kulak tıkayarak PKK terör örgütüne silah yardımı yapmaya devam etti.  Bu noktada Milli ve Yerli Savunma sisteminin önemi ortaya çıktı. Türkiye bu operasyonu tamamen milli ve yerli savunma sistemiyle sürdürmektedir. Bu da ayrı bir önem arz etmektedir. İnanıyorum ki Türkiye, Zeytin Dalı Harekatıyla Suriye üzerinden Türkiye'ye oynanmak istenen oyunu bozacaktır" diye konuştu.

Gazeteci Yazar Sayın Mehmet Akif ERSOY, konuşmasının ardından öğrencilerimiz tarafından yöneltilen soruları içtenlikle yanıtladı.

Program sonunda Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve TÜGVA Sinop İl Temsilcisi Sayın Fatih ÖZCAN tarafından Gazeteci Yazar Sayın Mehmet Akif ERSOY’a hediye takdim edildi.