Üniversitemizde “Benim Adım Kudüs” Konferansı

Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu tarafından “Benim Adım Kudüs” konulu konferans programı düzenlendi.

SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, Daire Başkanlarımız, kurum amirleri, STK temsilcileri Akademisyenlerimiz ve Öğrencilerimiz katıldılar.

15 Temmuz Destanı ve Kudüs’ü anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan konferansta, Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ömer İdris AKDİN tarafından Kudüs’ün İslam dinindeki yeri ve önemi anlatıldı.

Kudüs’ün tarihimizdeki bağına değinen Sayın Ömer İdris AKDİN, "Kudüs Peygamber efendimizin dilinden dökülen üç kutsal Mescid’den birisidir. Belki de birçok Peygamberin yaşamasından dolayı Peygamberlerin evi de diyebiliriz. Bu anlamda tevhidin ve Resullerin meclisidir Kudüs. Bizim medeniyet tarihimizin ilk kentlerinden birisi tam 3 bin yıllık bir şehir. Kudüs’te birçok oyun oynanıyor. Çocuklarımıza mutlaka Kudüs’ü anlatmamız ve sürekli zihnimizde tutmamız gerekiyor. Mekke ve Medine bu dünyanın aklı ise Kudüs kalbidir" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ömer İdris AKDİN’e hediye takdim edildi.