Sinop Üniversitesi Ailesi, Geleneksel 4. Hamsi Şenliğinde Buluştu

Üniversitemiz Geleneksel 4. Hamsi Şenliği, binlerce öğrencimizin katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen etkinliğe; Sinop Vali Vekili Mehmet TANIŞIR, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Prof. Dr. Ahmet TABAK, Kurum Amirleri, Fakülte Dekanlarımız, Daire Başkanlarımız, Akademik-İdari Personelimiz ile yüzlerce öğrencimiz katıldı.

Öğrencilerimiz Kudüs’ü Unutmadı

Programın başında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etme kararına duyarsız kalmayan öğrencilerimiz, okudukları şiirler, açtıkları pankart ve dövizler ile tepkilerini ortaya koydular.

Öğrencilerimiz adına basın açıklamasında bulunan Öğrenci Konsey Başkan Vekili Sefa GEBEŞ, ABD’nin bu kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, Kudüs’ün Müslümanların onuru olduğunu ifade etti.

Ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN da öğrencilerimize Kudüs konusundaki duyarlı davranışından dolayı teşekkür ederek, ABD'nin Kudüs'ü başkent ilan etme girişimi ve büyükelçilik açma kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Konuşmasında öğrencilerimizin Üniversitemiz hakkındaki memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bizler Sinop Üniversitesi yöneticileri olarak öğrencilerimizin daha rahat ve daha konforlu bir ortamda nitelikli bir eğitim alabilmesi için çalışıyoruz. Sizin de gayretli çalışmalarınız bizim azmimizi artırıyor. Bugün sınav stresinden uzaklaşmanız, kaynaşmanız amacıyla düzenlenen Geleneksel 4. Hamsi Şenliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor; yaklaşan final sınavlarınızda başarılar diliyorum” dedi. Rektörümüz ayrıca Üniversitemiz 4. Geleneksel Hamsi Şenliği’ne sponsor olan Nüans Müzik, Mina Elektrik ve Yıldız Su Ürünleri’ne de destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ızgarada pişirilen yaklaşık 1,5 ton hamsi öğrencilerimiz ve katılımcılar tarafından kısa sürede tüketildi.

Üniversitemiz Geleneksel 4. Hamsi Şenliği’nde ızgaranın başına geçen Sinop Vali Vekili Mehmet TANIŞIR, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ ve protokol üyeleri, öğrencilerimize hamsi ikram etti.

Üniversitemiz Geleneksel 4. Hamsi Şenliği, 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Programda, Üniversitemizde eğitim gören Azerbaycanlı öğrencilerimiz halk oyunları gösterileri ile büyük beğeni topladı.

Üniversitemiz Geleneksel 4. Hamsi Şenliği, Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Grup Pranga, Grup Leta Çima ve Yerel Sanatçı Yılmaz KÜÇÜK tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile sona erdi.