“Sinop Deniz Felaketi”nde Şehit Düşen Askerlerimiz Anıldı

Rus donanmasının, 30 Kasım 1853'te Sinop Limanına yaptığı baskında Şehit düşen askerlerimiz, düzenlenen törenle anıldı.

Sinop Müzesi bahçesinde düzenlenen anma törenine Sinop Valisi Hasan İPEK, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Kurum Amirleri, Sivil toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Askeri Erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Sinop Deniz Felaketi”nin 164. Yıldönümü programı çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda, askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Sinop Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Muhsin KAHVECİ, "Bugün 30 Kasım 1853 Rusların Sinop baskını ve katliamının yıl dönümü. Biz de burada bu felaketi hatırlamak, şehitleri rahmetle anmak ve gelecekte bu tür acıların tekrar yaşanmaması için gerekli ibret ve dersleri almak için toplandık. Bu yıl ilk defa 1 hafta boyunca sürecek bir dizi faaliyetle şehitlerimiz yâd edilecek. Unutmayalım ki ders alınmayan ve unutulan acılar yeniden yaşanır.” dedi.