Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Üniversitemizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans salonunda yapılan etkinliğe; Sinop Valisi Hasan İPEK, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ,  İl Emniyet Müdürü Ercan DAĞDEVİREN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, akademik-idari kadromuz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Program öğretmenler gününe özel Sinop halkıyla gerçekleştirilen sokak röportajının gösterimi ile başladı.

Ardından açılış ve selamlama konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Savaş BAŞTÜRK, öğretmenlerin bilimin ışığında bilgiyi üreten ve gelecek nesillere taşıyan kutsal bir görev icra ettiklerini belirterek,  tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenlerimiz Yalnızca Cehaletle Değil, Bölücü Terör Örgütleriyle de Mücadele Ediyor

Ardından konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN da öğretmenliğin birçok değeri ve ilkeyi içinde barındıran, saygın bir meslek olduğunu ifade ederek, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ifadesindeki mesaj, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu hiçbir zaman layıkıyla ödeyemeyeceğimizi bizlere göstermektedir. Öyle ki bizim inancımızda, öğretmenin öğrencileri yetiştirmek için gösterdiği gönüllülüğün, cephede savaşmaktan daha değerli olduğu savunulmaktadır. Bugün Ülkemizde şanlı bayrağımızın dalgalandığı en ücra noktada bile yalnızca cehaletle değil, aynı zamanda bölücü terör örgütleriyle de mücadele eden yiğit öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Bu anlamlı günde görevlerini azim, kararlılık ve fedakârlıkla yerine getirirken, terör örgütünce Tunceli/Pülümür karayolunda şehit edilen Necmettin YILMAZ öğretmenimizi ve Batman’ın Kozluk İlçesinde terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehitlik mertebesine erişen Şenay AYBÜKE öğretmenimizi de rahmet ve minnetle anmak istiyorum” dedi.

Üniversitemizden 'Öğretmenler Gününe Özel Anket' Çalışması

Rektörümüz ayrıca 24 Kasım Öğretmenler gününe özel, öğrencilerimize yönelik olarak yapılan "Öğrenci Gözüyle İdeal Öğretmen" anketine de değinerek, anket sonucunda ortaya çıkan istatistikleri katılımcılar ile paylaştı.

Program daha sonra eğitimlerini Üniversitemizde tamamlayıp öğretmenlik mesleğine atanan ve yurdumuzun dört bir yanında mesleklerini büyük bir başarı ve özveriyle yerine getiren mezun öğrencilerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ mesajlarının yer aldığı video gösterimi ile devam etti.

Ardından Üniversitemizde eğitim gören öğretmen adayı öğrencilerimiz adına bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencisi Tuğçe DEMİRBAŞ, Sinop Üniversitesinde eğitim görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, ileride diğer mezun arkadaşları gibi öğretmen olarak, ülkesine faydalı ve başarılı öğrenciler yetiştirmeyi amaçladığını söyledi. Programda öğrencilerimiz tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan “Edebi Eserlerde Eğitim” konulu kısa film, katılımcılardan tam not aldı.

Daha sonra Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esra YÜCESAN tarafından hazırlanan müzik dinletisi, izleyicilerden büyük bir beğeni topladı.

Güzel Sanatlar Fakültemizden 24 Kasım Öğretmenler Gününe Özel Sergi

24 Kasım Öğretmenler günü kutlama programı, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan sergi açılışı ile sürdü.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hülya TURAN ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Aziz ERKAN, açılış kurdelesini kestikten sonra sergiyi birlikte gezdiler.