Üniversitemizden 'Öğretmenler Gününe Özel Anket' Çalışması

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğrencilerin gözünden ideal öğretmenin özelliklerini tespit etmeyi amaçlayan bir anket düzenlendi.

"Öğrenci Gözüyle İdeal Öğretmen" Anketi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın bizzat koordine ettiği anket çalışmasına göre; kız öğrenciler ile erkek öğrenciler, ideal öğretmenin özellikleri konusunda anlaşamadılar. Sinop Üniversitesi’ne bağlı 8 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 5 Meslek Yüksekokulu’muzda öğrenim gören 3935 öğrencinin katıldığı ankette öğrencilere; “Üniversite öğrencisi olarak sizin dersinize giren öğretim elemanlarında bulunmasını istediğiniz en önemli 3 özellik hangisidir?” şeklinde yöneltilen soruya öğrencilerin verdiği cevaplar önem sırasına göre aşağıdaki grafikte belirtilmiştir.

Ankete göre ideal öğretmen; güler yüzlü, mesleki yeterliliğe sahip ve tarafsız olan öğretmendir.