Balıkçılık Sektörüne Işık Tutacak “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı” Kitabı Çıktı

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve balıkçılık sektörüne önemli katkılar sağlayan “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı”nda sunulan bildiriler kitaplaştırılarak, bilim dünyasındaki yerini aldı.

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi öncülüğünde 13-14 Ekim 2016 tarihlerinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı” bilim dünyası ile balıkçılık sektörünü bir araya getirmişti. Çalıştayda, Karadeniz balıkçılığı, denizlerin kirliliği, avlanma yöntemleri, av yasakları ve sürdürülebilir balıkçılık gibi birçok konu masaya yatırıldı.

İki gün süresince, karşılıklı müzakere ve önerilerle derinlemesine sunulan bildiriler, Üniversitemiz tarafından kitaplaştırılarak, önemli bir bilimsel kaynak olarak raflardaki yerini aldı.

Merhum Prof. Dr. Murat SEZGİN Ölümsüzleşti

Üzücü bir kaza sonucu hayatını kaybeden Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat SEZGİN, 13-14 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenen “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı”nın ev sahipliğini üstlenmişti. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ve çalıştayın düzenlenmesinde ciddi katkısı bulunan merhum Prof. Dr. Murat SEZGİN, basılan bu bilimsel kitapla ölümsüzleşti.

“Bilimsel Faaliyetlere Yol Gösterici Olmasını Dilerim”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı” Kitabı’nın gelecek dönemde yapılacak bilimsel araştırmalara ve bu alanda yapılacak faaliyetlere yol gösterici olmasını dileyerek, “Üniversitemiz, bölgemizin ve ilimizin gelişimine katkı sağlayacak bilimsel çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu doğrultuda 2016 yılında düzenlenen “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı” Karadeniz Balıkçılığına önemli katkılar sağlamıştır. İnanıyorum ki; çalıştayda sunulan birbirinden değerli bildirilerden oluşan bu kitap da Bölgemizdeki balıkçılık çalışmalarına yön verecektir. Ayrıca kitabın basımını üstlenen Eczacı Seyhun ÜSTÜN Bey'e şükranlarımı sunuyorum.”  dedi.