Üniversitemizde İslam ve Turizm İlişkisi Konuşuldu

Üniversitemiz Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde, İslam ve Turizm arasındaki yakın ilişkiyi incelemek, turizm olgusunun İslam dinindeki önemini vurgulamak amacıyla “İslam ve Turizm Çalıştayı” düzenlendi.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan Çalıştaya; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Sağlık Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem SÜRÜCÜ, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal BALKİ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıza BAYRAK, Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih AMAN, kurum amirleri, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih AMAN, İslam dininin turizm ile örtüştüğünü belirterek, gerçekleştirilen çalıştayın, İslam ve Turizm konusuna ışık tutacağını ifade etti.

Programda selamlama konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN da İslam dinindeki bazı ibadetlerin turizm ile ilişkili olduğunu belirterek, “Turizm, İslam dininde Allah’ın rızasını kazanmak, fiziksel ve sosyal anlamda sağlıklı olmak için yapılan bir eylemdir. Hac ibadeti ve sefer halindeki bir Müslümana Yüce Allah’ın sağladığı bazı kolaylıklar, İslam dininin turizm olgusuna imkân ve olanak sağlandığını bizlere göstermektedir” dedi.

"İslam ve Turizm Çalıştayı"nın ilk oturumu Mahmut Kefevi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih AMAN başkanlığında yapıldı.

Birinci oturumda İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Selim KIROĞLU tarafından “Seyahat Kavramı” konusu, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin BARLAK tarafından “İslam Tarihinde Seyyahlar ve Seyahatnameler”  konusu,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan BARLAK tarafından ise “20. YY Başlarında Bir Müslüman Seyyah: Abdulreşid İbrahim ve İslam Alemi” konusu hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah DİNDİ’nin oturum başkanlığını yürüttüğü ikinci oturumda ise, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül ERKOL BAYRAM tarafından “İnanç Turizmi” konusu, Boyabat Meslek Yüksekokulu Öğr Gör. Abdullah ERAVCI tarafından “Helal Turizm” konusu, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faruk ÖZDEMİR tarafından ise “İslam ve Çevre” konusu hakkında dinleyicilere bilgiler verildi.