Rektörümüz, “Uluslararası Yüksek Din Öğretimi Kongresi”nde

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Ensar Vakfı iş birliğinde "Uluslararası Yüksek Din Öğretimi Kongresi" düzenlendi.

Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilen "Uluslararası Yüksek Din Öğretimi Kongresi"ne; Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk DİLBEROĞLU ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede, yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen 20’ye yakın oturumda sunum gerçekleştirirken, yapılan sunumlarda İslam Dünyası’nda, Avrupa'da ve Türkiye’de, İslam temelli olarak çalışan, yüksek din öğretimi yapan kurumların tecrübeleri paylaşıldı.

"Uluslararası Yüksek Din Öğretimi Kongresi"ne katılan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, oturumları yakından izlerken, oturum aralarında kongrede konuşmacı olarak yer alan bilim insanlarıyla sohbet etti.