Yüzen Şehir Sinop İstanbul’da

Sinop Dernekler Federasyonu’nun (SİNDEF) ev sahipliğinde, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Sinop Tanıtım Günleri” İstanbul Yenikapı Faur Alanında birbirinden renkli görüntülerle başladı.

Sinop Tanıtım Günleri’nin açılış programına; Sinop Valisi Hasan İPEK, TBMM CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin ALTAY, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet ERSOY, Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, SİNDEF Başkanı Engin KIRMIZIGÜL, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Sinop İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, İş adamları, Siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sinop Tanıtım Günleri’nin açılış kurdelesi, yapılan protokol konuşmalarının ardından düzenlenen törenle kesildi.

Sinop’un tüm ilçe ve kurumlarıyla katılım sağladığı tanıtım günlerinde, birbirinden renkli hazırlanan stantlarda; Sinop’a özgü yöresel el sanatları, Sinop mutfağı gibi daha birçok ürün görücüye çıktı.

Üniversitemiz Sinop Tanıtım Günleri’nde

Sinop’un doğal, tarihi ve kültürel potansiyelini ulusal alanda tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Üniversitemiz de yer aldı. Sinop Tanıtım Günlerinde stant açan Üniversitemiz vatandaşlarca büyük ilgi gördü. Ayrıca Üniversitemiz personeli tarafından standımıza gelen öğrencilere ve ailelerine çeşitli tanıtım materyalleri kullanarak, bölümlerimiz hakkında geniş bilgi verildi.

Rektörümüz Tüm Stantları Tek Tek Dolaştı

Sinop Tanıtım Günleri’nin açılış programı öncesi fuar alanına gelen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, stantları tek tek ziyaret edilerek, katılımcı il, İlçe esnafı ve protokolüyle uzun süre sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yenikapı’da düzenlenen Sinop Tanıtım Günleri 19 Kasım Pazar günü sona erecek.