Üniversitemiz “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu”nda

Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen ve ilk kez Sinop iş dünyasını bir araya getiren “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu” kapılarını ziyaretçilere açtı.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu”nun açılış törenine; TBMM CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin ALTAY, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet ERSOY, Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Sinop Vali Vekili Mehmet TANIŞIR, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, SİAD Başkanı Rafet ORHAN, Sinop 22. Dönem Milletvekili Cahit CAN ve 25. Dönem Milletvekili Cengiz TOKMAK, Sinop İlçe Belediye Başkanları, Sinoplu İş Adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda düzenlenen protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu” açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri Sinoplu iş adamları tarafından açılan stantları birlikte gezdiler.

Üniversitemiz Fuardaki Yerini Aldı

“I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu”nda Üniversitemiz de yerini aldı. Forumda stant açan Üniversitemiz personeli, çeşitli tanıtım materyalleri kullanarak birimlerimizi ve bölümlerimizi ziyaretçilere tanıttı.

Üniversite-Şehir İşbirliği Artıyor

Üniversite ve Şehir arasındaki güçlü işbirliğini arttırmak amacıyla girişimlerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu”nda stant açan Sinoplu iş adamları ve şirket temsilcileriyle bir araya geldi. İkili görüşmeler gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, yeni kurulan fakülteler, yüksekokullar, bölüm ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Rektörümüz, Sinoplu İş Adamlarıyla yaptığı görüşmelerde sivil katkının önemine dikkat çekerek “Üniversitemizin gelişerek büyüyebilmesi için Devlet katkısının yanında sivil katkının da önemi çok büyük. Sinop Üniversitesinin tercih edilebilirliğini artırabilmemiz için yeni kampüs alanımızı biran önce bitirmemiz gerekiyor. Bu aşamada Sinoplu iş adamlarımıza önemli görevler düşüyor. Üniversitemizin daha hızlı büyüyebilmesi için desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu” 16-19 kasım 2017 tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.