Cumhuriyetimizin 94. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sinop’ta da coşkuyla kutlandı.

İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Valilik makamında gerçekleştirilen tebligat töreniyle başladı.

Ardından İskele Meydanında düzenlenen törene, Sinop Valisi Hasan İPEK ve eşi Gülten İPEK, Sinop Milletvekilleri Dr. Nazım MAVİŞ ve Barış KARADENİZ, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri, Askeri Erkan, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Törende günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İPEK, ”Cumhuriyetimizin kuruluşunda olduğu gibi bugün de tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak ülkümüzle; milli birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyacağız” dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, konuşmaların ardından gerçekleştirilen tören geçidi ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri Polisevi'nde gerçekleştirilen resepsiyonla sona erdi.