Üniversitemiz Şehrinin Desteği İle Büyüyor

“Şehriyle bütünleşen Üniversite” hedefiyle çalışmalarını sürdüren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinoplu esnaf ve iş adamları ile Şehir-Üniversite işbirliği toplantısında bir araya geldi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya; Sinop Valisi Hasan İPEK, Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Yurtiçi ve Yurtdışında  faaliyet yürüten Sinoplu iş adamları, Dernek Başkanları, STK Temsilcileri ve Sinoplu esnaflar katıldılar.

“Devlet Katkısının Yanında Bölge İnsanının Sivil Katkısına da İhtiyaç Bulunmaktadır”

Programda katılımcılara Üniversitemizin genel durumu ve kampüs projemizde gelinen aşamayla alakalı bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemizin açılan yeni bölüm ve programlar ile büyümeye devam ettiğini belirtti.

Üniversite ve Şehir arasındaki güçlü işbirliğinin Sinop’a büyük bir değer kazandıracağını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Mevcut öğrencilerimizin ailelerinin vebaline girmeden, onları daha donanımlı bir şekilde yetiştirebilmek, Üniversitemizin saygınlığını arttırabilmek ve hedeflerimize kısa zamanda ulaşabilmek için devlet katkısının yanında bölge insanının sivil katkısına da ihtiyaç bulunmaktadır. Gelecek 10 yılın da Sinop Üniversitesinin kampüs yapımına harcanmaması ve gerçekten Üniversitemizin kuzeyden parlayan bir yıldız olabilmesi için bu süreçte sivil katkı kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.

“Üniversitemizin Vites Büyütmeye İhtiyacı Vardır”

Üniversitemizin bundan sonraki hedeflerini de katılımcılarla paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitenin gelişmesinde vites büyütmeye ihtiyaç vardır ve şehir eşrafının, esnafının hülasa Sinopluların katkıları olacaksa biz üniversite yönetimi olarak buna niyetliyiz. Sinop Üniversitesi’nin yıllık olarak Sinop’a yaptığı ekonomik katkının % 10’unun bile üniversitenin gelişmesi için geri dönecek olması üniversitemizi bulunması gereken konuma çıkarmaya yetecektir” dedi.

“Şehir-Üniversite İşbirliğinin Arttırılması Gerekiyor”

Sinop Üniversitesinin şehrinin desteği ile çok daha iyi bir noktaya geleceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, sözlerini şöyle tamamladı:

Sinop Üniversitesi’nin daha saygın, daha aktif, katılımcı ve yöresine daha fazla ışık saçabilmesi için, hem kendisinin hızlı bir şekilde büyümesi hem de Sinop’u ve ilçelerini büyütebilmesi, daha cazip, bilimde, sanatta ve turizmde daha etkin bir şehir olabilmesi için Üniversite - Şehir işbirliğinin arttırılması gerekmektedir. Bu amaçla toplantıyı teşrifleriniz sebebiyle Sinop Üniversitesi Rektörü ve Sinop Üniversitesi Vakfı Başkanı olarak şükranlarımı tekrar arz ediyor,  Selam ve Saygılarımı sunuyorum.”

“Sinop Üniversitesi Sinopluların ve Sinop’un Üniversitesidir”

Ardından konuşan Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ ise, Sinop’un bir eğitim, kültür ve turizm şehri olmasında, Sinop Üniversitesi'nin önemli bir görev üslendiğini ifade ederek, ”Sayın Rektörümüzü gayretli ve başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Üniversitemiz son iki yılda önemli bir ivme kazandı. Biliyoruz ki Üniversitemiz ne kadar gelişirse, İlimizde o oranda bu gelişimden hak ettiği payı alacaktır. Sinop Üniversitesi Sinopluların ve Sinop’un üniversitesidir. Ona en büyük desteği de bizler sağlayacağız” dedi.

“Sinop Üniversitesi Şehrinin Desteği İle Büyüyecek”

Son olarak konuşan Sinop Valisi Hasan İPEK ise, Şehir-Üniversite işbirliğinin daha fazla geliştirilmesi gerektiğini belirterek, Sinoplular desteği ile Sinop Üniversitesi'nin daha fazla gelişim sağlayacağını ifade etti. Sinop Valisi Hasan İPEK, toplantıyı düzenleyen Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN başta olmak üzere katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

"Her Zaman Sinop Üniversitesi'nin Yanındayız"

Toplantıda ayrıca Yurtiçi ve Yurtdışında ticari faaliyet yürüten Sinoplu iş adamları söz alıp, Üniversitemize sağlanacak sivil katkı hakkında görüşlerini bildirerek, her zaman Sinop Üniversitesinin yanında olduklarını dile getirdiler.