15 Temmuz Şehidimiz Adına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Gerze İlçesi Yenikent Tüneli çıkışında  “15 Temmuz Şehidi  Ömer Can AÇIKGÖZ Hatıra Ormanı’’ oluşturuldu.

15 Temmuz şehidi Ayancıklı Ömer Can AÇIKGÖZ’ün adını taşıyan Hatıra Ormanının açılışına, Sinop Valisi Hasan İPEK ve eşi Gülten İPEK, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, Gerze MYO Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Sedat İPAR, İlçe Protokol Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile  başlayan programda, başta Ömer Can AÇIKGÖZ olmak üzere 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz için yapılan duaların ardından 1507 adet Akasya, Ihlamur ve Akağaç gibi türlerden oluşan fidanlar toprakla buluşturuldu.