“Milli İradenin Yükselişi" Fotoğraf Sergisi Sinoplularla Buluştu

Sinop Valiliğinin öncülüğünde Üniversitemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ajansı Sinop Bürosu tarafından “Milli İradenin Yükselişi” konulu fotoğraf sergisi Sinoplularla buluştu.

İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa; Sinop Valisi Hasan İPEK, eşi Gülten İPEK, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Cumhuriyet Başsavcısı Duygu BAYAR, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin SERTEN, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü GÜNDOĞDU, Kurum Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri katıldılar.

Programda bir konuşma yapan Anadolu Ajansı Sinop Temsilcisi Gökhan GÜCÜKLÜOĞLU, sergilenen fotoğrafların geleceğe ışık tutacağını söyledi. Ardından bir konuşma yapan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz DEMİREL ise, serginin hazırlanmasında emeği geçen Sinop Valiliğine, Üniversitemize ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Son olarak konuşan Sinop Valisi Hasan İPEK, "Bu süreçte Türk milletinin kahramanlığını görmek canlı olarak bizlere nasip oldu. Gerçekten ülkemiz söz konusu olduğunda damarlarımızdaki asil kanın ne anlama geldiğini 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz günü görmüş olduk. Bu anlamda ne kadar büyük bir milletin ferdi olduğumu sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Bakınız dünyanın neresinde bir sorun olsa Türkiye tüm mazlumlara kucak açmıştır. Ama Türk devletinin varlığına bir şey olduğu takdirde bizim gidecek yerimiz yoktur. Onun için devletimize, milletimize vatanımıza sahip çıkmak durumundayız" dedi.

Gerçekleştirilen kurdele kesiminin ardından katılımcılar sergiyi gezerek, fotoğrafları inceledi. Sergide İstanbul, Ankara ve Sinop'ta 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.