Öğrencilerimizden Mesleki Eğitim Başarısı: NAVROLET

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı 2. Sınıf öğrencileri, eski araç parçalarını bir araya getirerek hem insan hem de yük taşıyabilen bir araç tasarladılar. 80 kilometreye kadar hız yapabilen ve iki ayda tamamlanan araca öğrencilerimiz tarafından "Navrolet" ismi konuldu.

Projenin Koordinatörlüğünü üstlenen Üniversitemiz Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Abdullah IŞIKTAŞ, iki yıldır sistem analizi dersleri kapsamında öğrencilerine farklı alanlarda projeler yaptırdıklarını belirterek, “Öğrenci arkadaşlarımız sistem analizi dersi kapsamında araç yapmak istediler. Okul yönetimi tabii ki bu talebi kabul etti ve arkadaşlarımıza her türlü desteği verdi. Yaklaşık iki ay süren çalışmalar sonucunda ortaya bizi çok mutlu eden bir eser çıktı. Biz bunun daha bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Gelecek yıllarda yapılacak projelere ışık tutacak bir çalışma oldu" dedi.

2 Bin Lira Maliyetle 2 Ay Gibi Kısa Bir Sürede Yapıldı

Projede yer alan öğrencilerimizden Nazım BOZKURT, 80 kilometre hıza ulaşabilen aracı 2 bin lira maliyetle yaptıklarını dile getirdi.

Aracın yürür aksamlarını kentteki tamircilerden aldıklarına işaret eden Nazım BOZKURT, “Biz öncelikle okul yönetimimize teşekkür ediyoruz çünkü bu aracı yapabilmemiz için onların desteğine ihtiyacımız vardı. Projenin başlangıcında neredeyse kentteki tüm tamircileri gezdik. Hurdaya çıkmış araçlara ait motor, lastik, vites kolu ve direksiyon gibi aksamları topladık. Geriye kalan bölümleri ise üniversitemizin atölyesinde kendimiz oluşturduk. Sonucunda 2 bin lira maliyetle 80 kilometreye kadar hız yapabilen bir araç ürettik. Adını da benim ismimin baş harfinden esinlenerek 'Navrolet' koyduk" şeklinde konuştu.

"Navrolet" Yerel ve Ulusal Medyada Geniş Yankı Buldu

Öğrencilerimiz tarafından tasarlanan araç, yerel ve ulusal medyada geniş yankı buldu. Birçok haber sitesi ve gazete, Navrolet'i manşetten okuyucularıyla paylaştı.