249 Şehidimiz Anısına, 249 Fidan Toprakla Buluştu

Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen hain darbe girişimine karşı kahramanca mücadele ederek, canları pahasına vatanımızı savunan 249 şehidimizin anısına 249 fidan dikildi.

Üniversitemiz Yeni kampüs alanında yer alan İlahiyat Fakültesi binasının yanındaki arazide gerçekleştirilen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ile Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Üniversitemiz Öğrenci Konsey Başkanı Süleyman UĞUR, Fakülte Dekanlarımız, Daire Başkanlarımız, Akademik ve İdari personelimiz ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Şehitlerimiz için okunan duanın ardından fidan dikim etkinliği ile alakalı kısa bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, 15 Temmuz şehitlerimizi hayır ve minnetle yâd ettiklerini belirterek, “15 Temmuz gecesi vatanımızın karşı karşıya kaldığı büyük tehlike karşısında cesur ve kararlı bir duruş sergileyerek hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi hatırasını yaşatmak için bir aradayız. Bugün 249 şehidimiz için 249 fidan dikerek onları bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Etkinliğimizi düzenleyen Öğrenci Konsey Başkanlığımıza, desteklerinden dolayı Orman İşletme Müdürlüğümüze ve katılan mesai arkadaşlarımız ile öğrencilerimize teşekkür ediyor;  kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum” dedi.

Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ile Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, fakülte dekanlarımız, daire başkanlarımız ile akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.