Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl Dönümünü Coşkuyla Kutladı

Şehriyle bütünleşme hedefiyle; bilim üreten, bölgesine katma değer sağlayan ve geleceğe emin adımlarla yürüyen Üniversitemiz, 10. Kuruluş Yıl dönümünü, düzenlediği görkemli etkinliklerle kutladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN'ın öncülüğünde Üniversite yönetimimiz, akademik ve idari kadromuz ile üniversitemiz personelinin özverili çalışmalarıyla Sinop Şehrimizin merkezinde düzenlenen ve her yaştan çok sayıda katılımcının ilgisiyle karşılaşan “Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl dönümü Etkinlikleri”, Mutlu Şehir Sinop'a yakışan içeriği ile göz doldurdu.

85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Valisi Hasan İPEK, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, kurum amirleri, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, daire başkanlarımız, akademik ve idari kadromuz, öğrencilerimiz ve Sinoplu vatandaşlar katıldılar.

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da Sinop Merkezde gerçekleştirilen “Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl dönümü Etkinlikleri”nin, Şehir-Üniversite bütünleşmesine önemli katkılar sağladığını belirterek, Üniversitemizin şehriyle bütünleşme hedefini, hem kültürel, hem de bilimsel çalışmalar ile sürdürdüğünü ifade etti.

Programda Üniversitemiz tarafından öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen Fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediye takdiminde bulunan Sinop Valimiz Hasan İPEK ise, Üniversitemizin 10. Kuruluş Yıl dönümünü kutlayarak, Rektörümüz nezdinde Sinop Üniversitesi ailesine başarılar diledi.

Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl dönümü etkinliği ilk olarak Düşünce Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Münir ARIKAN tarafından gerçekleştirilen söyleşi ile başladı.

Eğlenceli ve enerji dolu anlatımıyla büyük bir beğeni toplayan Münir ARIKAN, katılımcılara hayat hedefi ve kariyer planlamasının yanı sıra, örnek bir insan olmak ve sosyal sorumluluk gibi konularda önemli bilgiler verdi. Deneyimlerini paylaştı.

Söyleşinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN,  Düşünce Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Münir ARIKAN'a hediye takdiminde bulundu.

Gerçekleştirilen 9. Spor Şenliği, Engelliler Haftası Kompozisyon Yarışması ve Sinop temalı fotoğraf yarışması ödül törenlerinin ardından sahneye gelen Mahşer-i Cümbüş tiyatro ekibi, performanslarıyla göz doldurdu.

Türkiye'de modern doğaçlama tiyatroyu başarıyla sahneleyen ve seyircileri oyuna dâhil ederek eğlenceli bir gösteri sunan Mahşer-i Cümbüş, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Gösterinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından Mahşer-i Cümbüş tiyatro ekibine çiçek takdim edildi.

Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl dönümünü Programı, birbirinden renkli ve eğlenceli içeriği ile hafızalara kazındı.