“Doğadaki İnsan” İlgiyle İzlendi

Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Dağcılık ve Doğa Sporları Öğrenci Kulübü tarafından davet edilen, Eğitmen ve Doğa Bilimci Serdar KILIÇ ile Deri ve Savaş Sanatkârı Ustası Bünyamin AKBULUT, öğrencilerimizle buluştu.

SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Prof. Dr. Ahmet TABAK, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir YÜKTAŞIR, Dağcılık ve Doğa Sporları Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Ömer Ferit İMLAK, daire başkanlarımız, akademik ve idari kadromuz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Söyleşide ilk olarak söz alan Serdar KILIÇ, doğada zor koşullarda su bulma yolları, ip yapımı, çeşitli malzemelerle ateş yakma gibi konuları uygulamalı olarak aktardı.

Söğüt dalından düdük yaparak öğrencilerin ilgisini çeken Serdar KILIÇ, türkülerin geçmişimizden geleceğe bir köprü olduğunu ve geleneksel Türk enstrümanlarının bir çoğunun, doğadaki malzemelerle yapıldığını belirterek, balaban, mey, ağız kopuzu ve saz çalıp öğrencilerimizle beraber türkü söyledi.

Ardından konuşan Deri ve Savaş Sanatkârı Ustası Bünyamin AKBULUT ise, eski Türk toplumlarında savaş sanatları ve savaşlarda kullanılan çeşitli silahların yapımında ne gibi yöntemler kullanıldığını katılımcılarla paylaştı.

Üniversitemiz 10. Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen söyleşide Serdar KILIÇ ve Bünyamin AKBULUT’un konuşmaları, öğrencilerimiz başta olmak üzere, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Söyleşi hediye takdimi ve öğrencilerimizle birlikte çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.