Erzurum Teknik Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörleri Öğrencilerimizle Buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI ve Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem YILDIZ, Üniversitemizde düzenlenen “Rektörler Konuşuyor” programı kapsamında öğrencilerimiz ile bir araya geldi.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye; Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul Müdürlerimiz, Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın moderatörlüğünde başlayan söyleşide, “Üniversitelerin Dünü ve Bugünü”  ve “Üniversitelerin Bilim Dünyasına Katkısı” konuları ele alındı.

Programda ilk olarak “Üniversitelerin Dünü ve Bugünü” konusunda söyleşi gerçekleştiren Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer YAYLALI, yaşamından örnekler vererek, bilgi ve birikimlerini öğrencilerimiz ile paylaştı. Günümüzde bilgiye ulaşmanın geçmişe göre daha kolay olduğunu anlatan Prof. Dr. Muammer YAYLALI, “Önemli olan nokta araştırmak ve öğrenmeyi istemektir.” dedi.

Ardından “Üniversitelerin Bilim Dünyasına Katkısı” konusunda bilgiler veren Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem YILDIZ, öğrencilerimize önemli öğütlerde bulundu. Başarının çalışmaktan geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Ekrem YILDIZ, ülkemizin nitelikli, kaliteli ve topluma yarar sağlayan çalışmalara ihtiyacı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, söyleşiye katılan Prof. Dr. Muammer YAYLALI’ya ve Prof. Dr. Ekrem YILDIZ’a hediye takdim etti.