'İçimizdeki Kahramanlar' 15 Temmuz Gecesini Anlattılar

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' programında 15 Temmuz darbe girişimi gazileri, kanlı gecede yaşadıklarını Sinoplularla paylaştılar.

Sinop Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Sinop Valisi Hasan İPEK, Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin SERTEN, kurum ve daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, 2016 Kur'an -ı Kerim'i güzel okuma yarışması Karadeniz Bölgesi birincisi Muhammet Ali ASLAN tarafından okunan Kur’an –ı Kerim tilaveti İle başladı.

Programda selamlama konuşması yapan Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ, halkın canını seve seve 15 Temmuz hain darbe girişiminin karşısında dik durduğunu belirterek, “Milletimizin bu karanlık gecede ortaya koyduğu irade takdire şayandır. Ben şahsım ve Sinoplular adına 15 Temmuz gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Sinop Valisi Hasan İPEK ise, “İmanı silah yaparak; tanka, topa, tüfeğe karşı çıkan Türk Milleti, hem Türk tarihinin hem de demokrasi tarihinin destansı mücadelesini o akşam sergilemiştir.” ifadelerini kullandı.

Programda kum sanatçısı Veysel ÇELİKDEMİR'in sunduğu '15 Temmuz' temalı gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Programda son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı akşam meydanlarda demokrasi ve milli iradeyi savunurken yaralanan gazilerden Emin Oğuz AYANOĞLU, Erdoğan DEMİR ve Fatih KOLCU katılımcılara 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar. Program plaket takdimi ile sona erdi.