Kadın Meclisinden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sergi

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ kapsamında resim ve grafik sergisi düzenlendi.

Sinop Uğur Mumcu meydanında gerçekleştirilen sergi açılışına Vali Yardımcısı Hüseyin SAYIN, Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih KELEŞ, STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

Protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirilen ve 35 Adet eserin yer aldığı sergide şiddete uğrayan kadınların grafik olarak hazırlanmış resimleri ve bu resimlerin önünde kadınların isim ve maruz kaldıkları şiddetin bilgileri yer alırken, ayrıca gördükleri şiddet nedeniyle hayatlarını kaybeden kadınların bazı eşyaları da ziyaretçilere sunuldu.

Sergiyi ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, kadına yönelik şiddet konusundaki düşüncelerini yazarak sergi alanında bulunan ağaca astı.