Üniversitemizden Sinop’un Tarihine Kültürüne ve Turizmine Işık Tutacak Çalışma

Üniversitemiz Sualtı Teknolojisi Programı Bölümü tarafından gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde Sinop açıklarında, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına ait batık gemiler tespit edildi.

Yürütülen çalışmalar hakkında TRT mikrofonlarına konuşan Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi Rasim Yaşar TARAKÇI, yaptıkları dalışlar ve araştırmalar sonucu Sinop çevresinde önemli tarihi bulgulara ulaştıklarını ifade etti. Öğretim Üyesi Rasim Yaşar TARAKÇI, özellikle Roma, Bizans ve Osmanlı Dönemine ait batık gemilerin yanı sıra, bir tane de ikinci dünya savaşından kalma bombardıman uçağı tespit ettiklerini söyledi.

Gemilerden bazılarının kiremit ve lahit yüklü olduğunu anlatan Öğretim Üyesi Rasim Yaşar TARAKÇI, batıkların gün yüzüne çıkartıldığı takdirde tarihe ışık tutacağını ve Sinop Turizmine katma değer sağlayacağını vurguladı.