19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, sunulan bildiriler ile sona erdi.

21 – 22 Ekim 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’nda Sualtı bilimine gönül vermiş araştırmacılar, akademisyenler, profesyonel dalıcılar ve sualtı görüntüleme uzmanları birer sunum yaparak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Sualtı fizyolojisi ve tıbbı, deniz biyolojisi ve sualtı istihsali, sualtı arkeolojisi, dalış turizmi ve dalış emniyeti gibi konu başlıklarının incelendiği toplantıda, karşılıklı soru-cevap bölümleri ile sualtı bilimi derinlemesine masaya yatırıldı.

Toplam 4 oturumda gerçekleştirilen 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’nda 332,5 metrede Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin GABR tarafından yapılan çağrılı konuşmanın yanı sıra 28 adet sözlü bildiri katılımcılarla paylaşıldı.

Bildiri sunumlarının ardından yapılan değerlendirme oturumunda; 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’nın bir sonraki yıl Ankara Üniversitesi Mustafa Vehbi Koç Deniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezinde yapılması kararlaştırıldı.

19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı kapanış yemeği ve çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Toplantıda sunulan bildiriler Üniversitemiz tarafından kitaplaştırılarak sualtı bilimine ışık tutacak.