19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Başladı

Sualtıyla ilgili birçok alandan araştırmacıları, akademisyenleri, profesyonel dalgıçları ve sualtı görüntüleme uzmanlarını bir araya getiren 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı, Üniversitemizin ev sahipliğinde başladı.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları Mehmet YÜZER ve Hüseyin SAYIN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, akademik ve idari kadromuz, sualtı bilimine gönül veren araştırmacılar, akademisyenler, dalıcılar ve uzmanlar ile öğrencilerimiz katıldılar.

‘19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’ için hazırlanan video gösterimi ile başlayan toplantıda, Sualtı Araştırmaları Vakfı Kurucusu Erkan AYRAL da unutulmadı. Erkan AYRAL’ın hayatı ve sualtı bilimine sağladığı katkılar Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi Yaşar TARAKÇI tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan 19. SBT Toplantı Başkanı ve Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dilek ŞAHİN, toplantı ile sualtı bilimine gönül veren akademisyen, araştırmacı, uzman ve dalıcıları bir araya getirip bilgi alışverişinde bulunmayı hedeflediklerini belirterek, bunula birlikte toplantıda sunulan bildiri ve posterlerin üniversitemiz tarafından kitaplaştırılacağını ifade etti.

Ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Üniversitesi olarak sualtı bilimine büyük önem verdiklerini ifade ederek Üniversitemiz Sualtı Teknolojisi Programının, verdiği mezunlarla sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti.

Daha sonra konuşan Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ, düzenlenen toplantı ile sualtı biliminin ivme kazanacağını ifade ederek, katılan davetlilere teşekkür etti.

Üniversitemiz, Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin GABR’ı Ağırladı

19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’na katılmak üzere ilimize gelen 332,5 metrede Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin GABR ise önemli bir sualtı zenginliğine sahip olan Sinop’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, rekor sürecinde yaşadığı hatıralarını katılımcılarla paylaştı.

Teknik Dalış Dünya Rekortmeni Ahmed Gamaleldin GABR’e konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından günün anısına gemi maketi hediye edildi.

Toplantı, çekilen hatıra fotoğrafı ve ikramla devam etti.

19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısının ilk günü, sualtı bilimine gönül veren katılımcılar tarafından sunulan bildiriler, karşılıklı müzakere ve fikir alışverişiyle sürdü.

22 Ekim 2016 Cumartesi gününe kadar sürecek olan 19. Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı’nda “Sualtı Teknolojisi, Sualtı Fizyolojisi, Sualtı Arkeolojisi, Hidrobiyoloji, Oşinografi, Ekoloji, Biyomedikal Uygulamalar, Dalış Sistemleri, Dalış Eğitimleri, Hiperbarik Sistemler ve Sualtı Sporları” konuları, sunulan bildiriler ile derinlemesine masaya yatırılacak.