“Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı” Sunulan Bildirilerle Sona Erdi

Üniversitemiz ev sahipliğinde Su Ürünleri Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen ve Karadeniz balıkçılığının tüm yönleriyle ele alındığı “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı” sona erdi.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen ve gerek bilim dünyasından, gerek resmi kurumlardan, gerekse balıkçılık sektöründe faaliyet gösteren tüm kesimleri bir araya getiren “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı”nda, iki gün süresince, Karadeniz balıkçılığı, denizlerin kirliliği, avlanma yöntemleri, av yasakları ve sürdürülebilir balıkçılık gibi birçok konu masaya yatırıldı.

Ayrıca “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı”nda karşılıklı müzakere ve önerilerle derinlemesine tartışılan bildiriler, Üniversitemiz tarafından kitaplaştırılarak, önemli bir bilimsel kaynak olarak balıkçılık sektörüne ışık tutacak.

Çalıştay sonunda bildirilerini sunan akademisyenler ve sektör temsilcilerine günün anısına Üniversitemiz tarafında hazırlatılan plaketleri takdim edildi.